29 de novembre 2007

Més coses que ens uneixen: tots paguem i callem

Hui s'ha publicat un informe del BBVA sobre el dèficit fiscal que tenen alguns territoris a l'estat espanyol: concretament són quatre (en aquest ordre): Madrid, Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Aquests territoris paguen més a l'Estat del que reben. El cas de Madrid és una mica diferent, perquè concentra institucions estatals i, segons l'estudi, no es tenen en compte com a inversió en Madrid. És a dir, totes les inversions en els edificis i instal·lacions relacionades amb els ministeris, per exemple, no es compten com a inversió en aquest territori... Cosa que es podria discutir, però ho deixarem de banda...
Pel que fa al que ens afecta, els catalans són els que ixen més mal parats: cada ciutadà "perd" 1.094 euros a l'any per ser català. Els de les illes en perden 915 i els valencians, 37. Està clar que les quantitats no són del tot equiparables, però el que és evident és que tots estem ací per a una cosa: pagar i sostenir un estat que no reconeix la nostra singularitat.
Curiosament, els bascos i navarresos (dos dels territoris més rics de l'Estat) no perden un cèntim, gràcies al seu model de finançament. Però, és clar, a ells no els van treure els furs!!!

3 comentaris:

Eivi ha dit...

Can Mandril independent! Els mandrilenys estan farts que els robin els quartos des de... Madrid? Quina incoherència, no? Però com deia el senyor aquell que va sortir a la mani de dissabte, "no només ens roben des de Madrid, sinó també des de l'Ajuntament de Barcelona"... Què en pensarà l'Hereu?

Dessmond ha dit...

I l'informe d'aquest BBVA, ara ja espanyolitzat del tot, està fet per donar uns números amb molta baselina als que paguen religiosament com a rucs!.
El dia que surtin les balances fiscals, aquell dia si que quedarem ben servits!.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

no els calen excuses per no treure a la llum les balances fiscals: no ho faran "por justo derecho de conquista". Sense les balances sempre tindran l'excusa de la solidaritat(espoli) com a justificació. Salutacions!