08 de maig 2007

Manifestació valenciana i xovinisme català

Avui un amic català ha volgut treure-li importància a la massiva assistència a la manifestació de dissabte. I ho ha fet amb el següent comentari: "Si la meitat de la gent venia del Principat..." Exactament el mateix comentari que fan els blaverets quan manipulen la informació i insisteixen en què aquestes manifestacions se sustenten amb els catalans que baixen a conquerir València i despersonalitzar la idiosincràcia del "Reine"! Bé, el comentari possiblement tenia una altra intenció, ja que el meu amic català, de blaver en té bén poc.

La qúestió és una altra, tot i que no és, ni molt menys, un cas puntual. Es tracta, sens dubte, del xovinisme català -i catalanista- respecte al País Valencià i, en general, respecte a la resta d'éssers humans que vivim a la Terra. Perquè, esclar, ells sempre han de ser millors i, com no, més nacionalistes que ningú. Una manifestació valenciana nacionalista no pot ser massiva sense la seua ajuda, és clar, ja que nosaltres som un "país de fatxes" perquè portem tres legislatures amb un govern del Partit Popular.

I jo em pregunte: quina culpa en tinc jo? Mai he donat un sol vot al Partit Popular, igual que molts catalans com l'amic que he esmentat. Per això, sóc inferior o menys nacionalista només pel fet de viure en un país on governa la dreta espanyolista? Estic molt més conscienciat sobre el problema nacional que la major part dels catalans -i ho dic per 4 anys d'experiència empírica-. Potser seria hora d'adonar-se que és molt fàcil apuntar-se al cavall guanyador -votar CIU, per exemple- però que resulta molt més complicat i valent votar una minoria que eleccions rere eleccions es queda sense representació parlamentària.

Per això, vull felicitar tots els manifestants valencians que vam acodir el dissabte a València. En vam ser molts! I això té molt mèrit i més encara en un país on el govern manipula la societat perquè no sàpiguen ni quina llengua parlen, amb una televisió pública que tot ho censura i ho tergiversa i amb un sistema de representació parlamentària molt menys accessible per a les minories. Per tot això, podem sentir-nos orgullosos de ser valencians i d'haver-nos fet sentir el passat dissabte. Enhorabona.