29 de juny 2007

Benvingut a Matrix

Hui un altre "valencianet al Principat" m'ha enviat un missatge on em deia "Benvingut a Matrix". Segons m'ha explicat, Matrix era Catalunya, "on l'espanyolisme és el mateix que al País Valencià però tot molt ben decoradet perquè no és note".

És cert, el Principat és una miqueta Matrix. Crea un emmirallament de catalanisme on sembla que tots els partits -fins i tot el PP!- es preocupen per salvaguardar la identitat, cultura i llengua del poble català. Desgraciadament, a l'hora de la veritat es prenen molt poquetes mesures reals que vagen en aquesta línia. Això sí, queda molt bonic aprovar un estatutet on el primer article diu que "Catalunya és una nació".

Però Catalunya és, sobretot, un Matrix cap a fora. El Principat ha creat una imatge envoltada de tòpics i de generalitzacions moltes vegades alimentades per l'espanyolisme que no fan sinó alimentar una imatge falsa del que és aquest país.

Una Catalunya catalanista? Els qui vulgueu descobrir la realitat viatgeu fins ací i escapeu de Matrix...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Home, aquesta afirmacio es una miqueta agosserada, dir que tot a Catalunya es matrix, es fals, doncs mira, el Principat com a tot arreu te zones i zones, i evidentment on la poblacio emigrant castellana es mes gran, doncs el catala es menys present (per circunstancies personals ara mateix em trobe a Texas, USA i aixo mateix podria dir-te de determinats barris de la ciutat on hi visc, on nomes escoltes espanyol). Catalunya no es la terra prometida, pero es troben a anys lluny en quan a normalitzacio de la nostra llengua i sentiment nacional...surt una miqueta de Barcelona i el seu cinturo industrial (tampoc cal que te'n vages al Pirineu) i voras com pots viure perfectament en la nostra llengua...passa aixo al PV? jo crec que no, inclus a pobles valencianoparlants, la presencia del castella es abrumadora, desgraciadament. Els valencians som especialistes en autoflagelacio, la veritat. Que podem esperar de la nostra situacio com a poble, despres de 300 anys d' aniquilacio cultural i linguistica? em deia un escoces amic meu, que es meravellos com encara n' hi ha uns quans milions de catalanoparlants despres de tot el que hem patit, que ja els agradaria a ells tenir la mateixa situacio pel gaelic-escoces.